De 100.000 deze week: FoodValley onder de loep

Werkgevers informeren over de banenafspraak en inspireren om mensen met een arbeidsbeperking een kans te geven; dat zijn de doelstellingen van het project ‘Op naar de 100.000 banen’. Maar wat betekent dat precies? Iedere week bespreken we met projectleider Martine Schuijer een initiatief dat ‘Op naar de 100.000 banen’ neemt of ondersteunt om de inclusieve arbeidsmarkt dichterbij te brengen.

Vandaag: Onderzoek naar duur arbeidsverbanden in FoodValley

Gaat ‘Op naar de 100.000 banen’ op de wetenschappelijke tour?
“Dat zou je misschien kunnen zeggen, inderdaad. Het is altijd nuttig om het verhaal achter de cijfers te begrijpen. En een onderzoek, in samenwerking met universiteiten of hogescholen, kan daar natuurlijk bij helpen. Zo proberen we op dit moment ook een onderzoekje de achtergronden van regionale verschillen rond de banenafspraak van de grond te krijgen.”

Wat gaat er precies gebeuren?
“Samen met de Universiteit Wageningen (WUR) kijken of we een kleinschalig onderzoek kunnen doen naar de lengte van dienstverbanden in de regio FoodValley. Zijn die langer dan elders? Wat valt op? Ook willen we analyseren of we op basis van het onderzoek uitspraken kunnen doen over arbeidsethos en regionale inzet.”

Waarom vindt dit onderzoek juist in deze regio plaats?
“In de regio FoodValley zien we dat de banenafspraak op stoom is. Daarnaast zien we dat ondernemers in de regio aangeven dat er sprake is van lange dienstverbanden en van een bijzonder positief arbeidsethos. Die observatie geldt voor de hele breedte van de arbeidsmarkt in de regio.”

En waarom is dit relevant?
“Arbeidsmarktregio’s kunnen van elkaar leren. Als de observaties van de werkgevers in FoodValley kloppen, en er dus echt sprake is van langere dienstverbanden en een opvallend arbeidsethos, is het interessant om te achterhalen hoe dat komt. Als we dat weten, kunnen we kijken of elementen uit de aanpak in FoodValley ook elders in gezet kunnen worden. Toegespitst op de Banenafspraak hoop ik dat we de conclusies van het onderzoek kunnen gebruiken om meer invulling te geven aan de duurzaamheid van de banen uit de banenafspraak. Inspireren en informeren door één onderzoek, lijkt me zo.”

Wat staat er verder op de agenda deze week?
“Een aantal afspraken over het programma Perspectief op Werk. Als team werken we aan de voorbereidingen op De Dag van de 1000 Voorbeelden. Later deze week hopen we het definitieve programma te presenteren. Ook de organisatie van de activiteiten in de arbeidsmarktregio’s draait lekker door. Het lijkt te lukken om er ook dit jaar weer een echte feestdag van te maken!”

Over deze onderwerpen een andere keer uitgebreider?
“Daar mag je gevoegelijk van uitgaan.”

By |2019-03-19T18:13:03+02:0019 februari 2019|De 100.000 deze week, Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok