De 100.000 deze week: Dag van de 1000 Voorbeelden

Werkgevers informeren over de banenafspraak en inspireren om mensen met een arbeidsbeperking een kans te geven; dat zijn de doelstellingen van het project ‘Op naar de 100.000 banen’. Maar wat betekent dat precies? Iedere week bespreken we met projectleider Martine Schuijer een initiatief dat ‘Op naar de 100.000 banen’ neemt of ondersteunt om de inclusieve arbeidsmarkt dichterbij te brengen.

Vandaag: Dag van de 1000 Voorbeelden

Nog twee nachtjes slapen?
“Klopt. Aanstaande donderdag is het zo ver: de Dag van de 1000 Voorbeelden!”

Het wordt de derde editie, is een Dag van de 1000 Voorbeelden nog nodig?
“Marktwerkgevers scoren goed, de doelstellingen uit de banenafspraak worden gehaald. Dat mag gevierd worden en daarom organiseren we de Dag van de 1000 Voorbeelden. Het is een feestelijke dag. Maar het is geen borstklopperij. We willen juist de meerwaarde laten zien, die het oplevert om mensen met een beperking aan je organisatie of bedrijf te verbinden. Zo hopen we ook andere werkgevers te inspireren. Dat blijft namelijk nodig om ook in de toekomst de aantallen te halen.”

Een inspirerend feestje dus?
“Zeker. En een wijdverspreid feestje. Uiteindelijk worden alle banen – ook die voor mensen met een beperking – niet in Den Haag, maar in de arbeidsmarktregio’s gerealiseerd. Daarom willen we van De Dag van de 1000 Voorbeelden ook een feestdag in al die arbeidsmarktregio’s maken. Het is geweldig dat we, samen met gemeenten, WSP’s en de regionale verenigingen van VNO-NCW en MKB erin geslaagd zijn meer dan om meer dan 40 evenementen op te zetten.”

Wat vind je het leukste evenement?
“Hoho, ik ga niet kiezen. Pak de lijst met evenementen er maar bij. Het is enorm divers echt allemaal: van heel inhoudelijk tot netwerkborrels en alles wat er tussen zit. En ze lijken me allemaal hartstikke leuk.”

En nog eventjes, in Den Haag komt het 1000-Voorbeelden-Festival?
“Ja, ook daar ben ik stiekem wel een beetje trots op. Ik vind dat we een mooi programma in elkaar hebben gezet, een leuke mix tussen sprekers, workshops en momenten waarop kandidaten en werkgevers kennis kunnen maken. Dus komt allen! Werp nog even een blik op het programma en kies er een leuk onderdeel uit. We hebben gelukkig al veel aanmeldingen, maar er is natuurlijk altijd nog ruimte voor mensen die graag willen komen.”

Wat staat er verder op de agenda deze week?
“Tot en met donderdag staat alles in het teken van de Dag van de 1000 Voorbeelden. Vrijdag ben ik uitgenodigd om te spreken bij het symposium Inclusief met Sport, tijdens het WK Para-Cycling Track in Omnisport, Apeldoorn. Voor iedereen die inclusie een warm hart toedraagt, is dat natuurlijk een geweldig evenement.”

Over deze onderwerpen een andere keer uitgebreider?
“Als jij er naar vraagt wel.”

By |2019-04-09T20:45:21+02:0012 maart 2019|Dag van de 1000 Voorbeelden, De 100.000 deze week, Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok