De 100.000 deze week: Vlootpartnerbijeenkomst

Werkgevers informeren over de banenafspraak en inspireren om mensen met een arbeidsbeperking een kans te geven; dat zijn de doelstellingen van het project ‘Op naar de 100.000 banen’. Maar wat betekent dat precies? Iedere week bespreken we met projectleider Martine Schuijer een initiatief dat ‘Op naar de 100.000 banen’ neemt of ondersteunt om de inclusieve arbeidsmarkt dichterbij te brengen.

Vandaag: Vlootpartnerbijeenkomst op donderdag 31 januari 2019

Wat gaat er gebeuren?
“Aanstaande donderdag organiseren we een bijeenkomst voor onze vlootpartners.

Wacht even, wat zijn vlootpartners?
“Er is veel publieke en private dienstverlening beschikbaar om het voor werkgevers makkelijker te maken om mensen met een arbeidsbeperking in hun bedrijf een plaats te geven. Deze dienstverlening en dienstverleners maken we zichtbaar op onze site. Dat doen we door per thema relevante dienstverleners en initiatieven te plaatsen. Deze organisaties noemen we onze ‘vlootpartners’.”

Wat is het doel van de bijeenkomst?
“Als ’Op naar de 100.000 banen’ werken we hard om de arbeidsmarkt inclusiever te maken. Dat kunnen we niet alleen. Samenwerking vormt namelijk de sleutel om deze inclusieve beweging verder te versterken. De bijeenkomst koppelen we aan een bezoek aan The Colour Kitchen, een inclusieve werkgever in Utrecht. We brengen onze vlootpartners samen om het gesprek aan te gaan over manieren waarop deze publieke of private dienstverleners werkgevers kunnen ondersteunen bij het kansen bieden aan mensen met een arbeidsbeperking. Hoe doen ze dat, wat gaat er goed en wat kan er beter? De bijeenkomst op 31 januari is bedoeld om de organisaties te informeren over de voortgang van het project ‘Op naar de 100.000 banen’, maar ook en vooral kennis te laten maken met elkaar en de gelegenheid te geven ervaringen uit te wisselen.”

Wat staat er verder op de agenda deze week?
“De nodige afspraken over de Dag van de 1000 Voorbeelden. Die komt ook steeds dichterbij. Belangrijk nieuws: deze week hebben we de toolkit gelanceerd om WSP’s en andere partners van ons, die op 14 maart een evenement organiseren. Maandag was ik in Zwolle, daar ben ik de sponsor van een team professionals van het WSP, dat door aanpassingen in hun eigen programma de duurzaamheid van de relatie met de werkgever en de duurzaamheid van de plaatsing wil verbeteren. En dienstverlening aan Wajongeren ga ik aanstaande vrijdag bespreken met het UWV.”

Over deze onderwerpen een andere keer uitgebreider?
“Dat lijkt me wel!”

By |2019-03-04T17:48:59+02:0029 januari 2019|De 100.000 deze week, Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok