De 100.000 deze week: online werknemersvaardigheden ontwikkelen

Werkgevers informeren over de banenafspraak en inspireren om mensen met een arbeidsbeperking een kans te geven; dat zijn de doelstellingen van het project ‘Op naar de 100.000 banen’. Maar wat betekent dat precies? Iedere week bespreken we met projectleider Martine Schuijer een initiatief dat ‘Op naar de 100.000 banen’ neemt of ondersteunt om de inclusieve arbeidsmarkt dichterbij te brengen.

Vandaag: online werknemersvaardigheden ontwikkelen

Vandaag aandacht voor een andere website?
“Absoluut. SBCM en Cedris hebben online programma’ s laten ontwikkelen waarmee mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie hun (werk)vaardigheden kunnen versterken. Die programma’s zijn gericht op het vinden van werk, solliciteren dus, maar ook op het werkfit maken en situaties die zich op de werkvloer voordoen. Er zijn onderdelen over veiligheid, over het doorgronden van ongeschreven regels op het werk en bijvoorbeeld over de omgang met samenwerking, kritiek en advies. Eerder gold voor werkgevers nog een financiële bijdrage, maar vanaf 1 januari 2019 zijn ze voor iedereen gratis toegankelijk op de nieuwe website: www.werk-portal.nl.

Zijn de programma’s ook geschikt voor mensen met een arbeidsbeperking?
“Ja, ze zijn beproefd in de SW-sector, dus ook zeer geschikt voor mensen uit de doelgroep.

En hoe ondersteunt Op naar de 100.000 banen dit initiatief?
“Het gebrek aan beschikbare, werkfitte kandidaten is een van de problemen waar inclusieve werkgevers nu tegenaan lopen. Wij denken dat dit soort tools heel nuttig kunnen zijn om mensen te helpen bij het ontwikkelen van die vaardigheden die ze nodig hebben op de arbeidsmarkt. Daarom besteden wij aandacht aan deze ontwikkelingen en wijzen werkgevers op het feit dat ze er zijn.”

Wat staat er verder op de agenda deze week?
“Donderdag wordt een belangrijke dag. Dan vindt de Dragon’s Den plaats. Daar zijn we natuurlijk nauw bij betrokken geweest, dus ik ben erg benieuwd naar het evenement zelf. ‘s Middags organiseren werkgevers uit Barneveld, ondersteund door de arbeidsmarktregio Foodvalley, een inspiratiesessie met de treffende naam ‘Sociaal ondernemen Loont’. Verder nemen we deze week afscheid van Henk van de Pol, die met pensioen gaat. Henk zat vanaf het begin als werkgeversvertegenwoordiger in het bestuur van werkbedrijf Amersfoort. In die rol heeft hij zich een hele betrokken ambassadeur met hart voor de doelgroep getoond. Dus deze week hoop ik de kans te krijgen om hem te bedanken voor zijn inzet voor ons project.”

Over deze onderwerpen een andere keer uitgebreider?
“Komt voor elkaar!”

By |2019-02-19T22:18:45+02:0022 januari 2019|De 100.000 deze week, Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok