De 100.000 deze week: overleg met Cedris en Locus

Werkgevers informeren over de banenafspraak en inspireren om mensen met een arbeidsbeperking een kans te geven; dat zijn de doelstellingen van het project ‘Op naar de 100.000 banen’. Maar wat betekent dat precies? Iedere week bespreken we met projectleider Martine Schuijer een initiatief dat ‘Op naar de 100.000 banen’ neemt of ondersteunt om de inclusieve arbeidsmarkt dichterbij te brengen.

Vandaag: Overleg met Cedris en Locus

Het jaar is begonnen, het overlegcircuit gaat weer draaien?
“Met het project ‘Op naar de 100.000 banen’ willen we werkgevers zoals bekend informeren en inspireren. Bij de bredere campagne om mensen met een arbeidsbeperking kansen te bieden op de arbeidsmarkt, zijn natuurlijk veel meer partijen betrokken: van de regio’s tot in Den Haag. Met alle betrokken partijen samen creëren we een beweging en zorgen we ervoor dat er ook daadwerkelijk iets gebeurt.”

Deze week dus met Cedris en Locus?
“Inderdaad. Cedris (de landelijke vereniging voor sociale werkgelegenheid en re-integratie) en Locus (netwerk van bedrijven, gemeenten, arbeidsmarktregio’s en sw-bedrijven), spelen een hele belangrijke rol bij het inclusiever maken van de arbeidsmarkt. Met Locus hebben we de afgelopen periode al geregeld overleg gevoerd. De contacten met Cedris waren al goed en daar volgt dit overleg uit.”

Wat willen jullie gaan bespreken?
“We gaan praten over de samenwerking in de regio’s. Binnen de SW is een transformatie aan de gang. Van de klassieke aanpak naar een nieuwe SW, een belangrijk trainings- en arbeidstoeleidingskanaal. De overkoepelende vraag is: hoe kunnen we de kennis en infrastructuur van de SW-bedrijven inzetten om die 100.000 banen te halen?”

Wat staat er verder op de agenda deze week?
“Als projectteam zijn we druk bezig met het vernieuwen van onze website en natuurlijk voortdurend met de voorbereidingen op de Vlootpartnerbijeenkomst en de Dag van de 1000 Voorbeelden. Verder, maar dat zal je niet verbazen, deze week veel overleggen; onder andere over de Dragon’s Den en Perspectief op Werk. Vrijdag ga ik naar Brussel voor een gesprek met een aantal Europarlementariërs en Eurocommissaris Frans Timmermans. Daar zal de inclusieve arbeidsmarkt ongetwijfeld ook nog aan bod komen.”

Over deze onderwerpen een andere keer uitgebreider?
“Maar natuurlijk!”

By |2019-02-19T22:18:30+02:0015 januari 2019|De 100.000 deze week, Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok