De 100.000 deze week: Bus for Jobs

Werkgevers informeren over de banenafspraak en inspireren om mensen met een arbeidsbeperking een kans te geven; dat zijn de doelstellingen van het project ‘Op naar de 100.000 banen’. Maar wat betekent dat precies? Iedere week bespreken we met projectleider Martine Schuijer een initiatief dat ‘Op naar de 100.000 banen’ neemt of ondersteunt om de inclusieve arbeidsmarkt dichterbij te brengen.

Vandaag: Bus for Jobs

Wat gaat er gebeuren?
“We zijn druk bezig met de organisatie van de tweede Bus for Jobs, volgende week woensdag in de regio Arnhem.”

Een bus voor banen, wat moet ik me daarbij voorstellen?
Op 13 februari brengen we met een bus 30 tot 35 scholieren uit het VSO-PRO onderwijs naar een werkgever, schoonmaakbedrijf Nederrijn. Nederrijn heeft een parcours uitgezet zodat de scholieren echt in de praktijk een beeld krijgen van het werk. ”

Wat is het doel van deze actie?
“Wij vinden het heel belangrijk dat de groep VSO-PRO scholieren intensief naar werk wordt begeleid. Deze actie met de bus hebben we vorig jaar voor het eerst georganiseerd en kwam voort uit een overleg met een koepel van VSO-scholen. We dachten eerst aan een banenmarkt, maar dat werkt niet voor deze doelgroep. Dat is te massaal, te anoniem. Daarom kwamen we op het idee om via een bustour een direct contact tot stand te brengen tussen de scholieren en de werkgever.”

Heeft dat vorig jaar tot concrete resultaten geleid?
“Jazeker, dat is het mooie. De vorige Bus for Jobs heeft stages en zelfs concrete werkplekken opgeleverd. Daar hopen we dit jaar natuurlijk weer op en daarom is het de moeite waard om zulke acties te organiseren.”

Vorige week keken we vooruit naar de bijeenkomst met Vlootpartners, een terugblik?
“Het was een goede bijeenkomst. Het was fijn om kennis te maken en kennis te delen. Op het programma stonden onder andere de Dag van de 1000 Voorbeelden en publiek-private samenwerking, met een presentatie van de alliantie Samen werken voor werk. Verder hebben de Vlootpartners ook hun zorgen geuit over het gebrek aan transparantie in het kandidatenaanbod. Als ‘Op naar de 100.000 banen’ blijven we ons ervoor in zetten dat er op dit onderwerp ten goede verandert.”

Wat staat er verder op de agenda deze week?
“Een aantal afspraken over De Dag van de 1000 Voorbeelden, natuurlijk. En deze week ben ik uitgenodigd door de Raad van Commissarissen van arbeidsontwikkelbedrijf Larcom, die willen weten hoe wij van ‘Op naar de 100.000 banen aankijken tegen de voortgang van de banenafspraak en de samenwerking tussen voormalig SW-bedrijven en werkgevers. Dat belooft interessant te worden.”

Over deze onderwerpen een andere keer uitgebreider?
“Ben ik niet principieel tegen.”

By |2019-03-06T13:58:30+02:005 februari 2019|De 100.000 deze week, Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok