Terugblik 20192020-09-17T17:38:20+02:00

Dag van de 1000 Voorbeelden

Reportages en artikelen over de Dag van de 1000 Voorbeelden 2019

Op 14 maart 2019 vond de derde editie van de Dag van de 1000 Voorbeelden plaats.

Tijdens de Dag van de 1000 Voorbeelden zijn er door het hele land meer dan 40 evenementen georganiseerd. Van acht uur ’s ochtends tot negen uur ’s avonds was er continu ergens in Nederland een activiteit. In bijna alle arbeidsmarktregio’s werden ondernemers in het zonnetje gezet, brachten wethouders bedrijfsbezoeken, konden kandidaten kennis maken met werkgevers of werd er op een andere manier aandacht besteed aan inclusie op de arbeidsmarkt.

Deze activiteiten konden op veel aandacht in de lokale en regionale media rekenen. Soms leidde dat tot een breder nieuwsitem over de banenafspraak. De Limburgse omroep L1 nam de Dag van de 1000 Voorbeelden, en de vele ondernemers die in Limburg in het zonnetje werden gezet, bijvoorbeeld als aanleiding voor een mooie reportage. Geportretteerd werd een voormalige Wajongere, die vorig jaar zijn uitkering definitief kon inruilen voor een een volwaardig arbeidscontract.

Omrop Fryslan maakte een radioreportage bij een inclusieve werkgever en liet werknemers met een beperking vertellen over hun werk. Ook andere media beschreven op de Dag van de 1000 Voorbeelden de voortgang van de banenafspraak in hun regio, bijvoorbeeld in Noord Holland en in Nijmegen.

De gigantische Banenmarkt op Lelystad Airport kon eveneens op veel aandacht rekenen. Omroep Flevoland maakte een mooi radioverslag en ook andere media berichtten over de 330 matches, die tijdens de banenmarkt tot stand werden gebracht, en de aansluitende werkgeversconferentie.

In Breda werd onder andere een film vertoond tijdens de Dag van de 1000 Voorbeelden en Participeren Loont maakte een sfeervolle video, die de hele bijeenkomst mooi samenvatte. Veel media gingen mee met bezoeken van wethouders of kandidaten aan bedrijven. De bustour in Drenthe was ook een dankbaar onderwerp voor de kranten en dat gold ook voor de momenten waarop werkzoekenden in contact gebracht werden met werkgevers.

In Friesland werden 200 werkgevers bezocht en bedankt, bijvoorbeeld in Oosterwolde en in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. In Noord-Holland was aandacht voor de bedrijvenbezoeken in Edam-Volendam, twee sociale ondernemingen werden in Haarlem verkozen tot leukste restaurants, in Utrecht stond Bunschoten in the picture en in Zuid Holland voor de acties in de buurt van Alphen.

Meer naar het oosten, in Nijkerk werden inclusieve ondernemers beloond en de Dag van de 1000 Voorbeelden werd ook gevierd in Nijmegen, Amersfoort, Woudenberg, Leusden, Rheden en Hardenberg. Onder andere Omroep Gelderland besteedde er aandacht aan. Voor de Dag van de 1000 Voorbeelden maakte Liemerije een mooie filmische impressie. De Makro in Duiven werd tenslotte uitgeroepen tot meest sociale ondernemer van Gelderland, dat weet de Gelderlander te melden. Ook in het zuiden gingen wethouders langs bij inclusieve werkgevers, bijvoorbeeld in Heerlen.

De All-In werkgeversprijs in Rivierenland trok overigens ook de aandacht en alle winnaars werden wel in de spotlights gezet, bijvoorbeeld in Geldermalsen, in Tiel, in Buren, in Culemborg.

Onderstaande reportage neemt u mee naar het landelijke inclusiefestival waar honderden mensen op af kwamen.

Copy to Clipboard
Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok