‘Buy Social’

Als werkgeversvertegenwoordiger van het midden- en kleinbedrijf krijg je niet direct de handen op elkaar om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. Logisch, want voor een klein bedrijf is het vaak lastig om voldoende werkzaamheden te creëren voor deze doelgroep. Wat we wel kunnen, is kijken naar onze leveranciers. Wat doen zij aan sociaal ondernemen? Voor steeds meer bedrijven is alleen winst maken niet meer voldoende. Het bereiken van maatschappelijke waarde of impact wordt steeds belangrijker.

Een manier om impact te creëren is door in te kopen bij sociale ondernemingen. Dit zijn bedrijven die als primair doel hebben een maatschappelijk probleem aan te pakken, vaak met innovatieve oplossingen. Door diensten en producten af te nemen bij sociale ondernemingen kunnen MKB-bedrijven hun impact vergroten en bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. Mooi toch dat je op deze manier als ondernemer ook wat kunt doen. Eenvoudig maar uiterst effectief. Als iedereen alleen al de vraag aan zijn leverancier stelt: “Hebben jullie mensen met een arbeidsbeperking in dienst?”, creëren we bewustzijn en uiteindelijk een duurzame inclusieve arbeidsmarkt.

Sociaal ondernemen gaat natuurlijk veel verder. Iedere ondernemer kan sociaal ondernemer worden door mee te werken aan de maatschappelijke uitdagingen. Een sociale onderneming levert net als elke andere onderneming een product of dienst en heeft een verdienmodel. Echter geld verdienen is niet het hoofddoel, het is een middel om de missie te bereiken. De sociale onderneming is wereldwijd een groeiend fenomeen en ook in Nederland groeit deze groep ondernemers met de dag. Buy Social!

 

Edwin Peterman
Eigenaar HÆD B.V. Bestuurslid MKB Regio Zwolle en
Bestuurslid Regionaal Werkbedrijf Zwolle

 

By |2017-07-20T18:26:47+02:0021 juli 2017|Columns, Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok