Bloemendal: “Investeren in vaardigheden”

Bij bouwbedrijf Bloemendal uit Leusden werken zo’n 50 mensen. Daarnaast werkt een kleine 40 man nog via gelieerde bedrijven voor het bouwbedrijf. Een groot deel daarvan is statushouder, heeft een arbeidsbeperking of was een aantal jaren werkloos. “Ach, hebben we niet allemaal een labeltje,” zegt Bert Boeijink – directeur en mede-eigenaar – vrolijk.

Mensen nodig

Volgens Boeijink is er in de bouw en installatiewereld een schreeuwende behoefte aan personeel. Bloemendal ontkomt er volgens hem niet aan om zelf mensen op te leiden. Het bedrijf breidt haar dienstenpalet uit en richt zich sinds enige tijd ook op warmtepompen en zonnepanelen. “Dat is de toekomst. Gevolg is dat we steeds meer mensen nodig hebben.”

Zelf opleiden

Die leidt Bloemendal grotendeels zelf op. Door samenwerkingen met scholen, zowel uit het bijzondere als uit het reguliere onderwijs. “Wij hebben hier altijd wel een paar van die stuiterballen rondlopen.” De vaste medewerkers van Bloemendal zijn het gewend om stagiairs te begeleiden en zij-instromers vakinhoudelijk op te leiden.

Lees het hele interview op onze Voorbeeldenpagina.

By |2020-03-03T18:11:23+02:002 maart 2020|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok