AWVN maakt handleiding met tips om ziekteverzuim door psychische klachten te voorkomen

Veel psychisch kwetsbare werknemers hebben het nu extra zwaar. Maar ook werknemers die niet eerder psychische problemen ervoeren, ontwikkelen misschien juist in deze coronacrisis klachten. Daarom ontwikkelde werkgeversvereniging AWVN een handreiking ontwikkeld met tips die werkgevers helpen om ziekteverzuim door psychische klachten te verminderen of zelfs te voorkomen.

De gevolgen van de coronacrisis zijn voor veel werknemers heftig. De angst voor besmetting, stress door hoge werkdruk of voortdurend thuiswerken, zorgen over kwetsbare naasten of mogelijk baanverlies. Voor werknemers met een psychische kwetsbaarheid is deze tijd nog uitdagender: structuur valt weg, collegiale steun ontbreekt, jobcoaching kan alleen op afstand – dat levert angst en onzekerheid op, waarmee zij niet altijd goed kunnen omgaan.

De handreiking ‘Preventie verzuim bij psychische klachten’ – ontstaan vanuit input uit de praktijk van werkgevers en deskundigen – biedt werkgevers informatie en tips om te voorkomen dat medewerkers uitvallen met psychische klachten. Het instrument is niet af, we blijven het verder verrijken met nieuwe inzichten, aanpakken en oplossingen.

De handleiding vind u hier:
https://www.awvn.nl/inclusief-werkgeven/preventie-uitval-psychische-klachten/

By |2020-05-20T13:47:53+02:0020 mei 2020|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok