Autismeweek 2019: Autismevriendelijkheidsprijzen uitgereikt

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) organiseert deze week de Autismeweek 2019 om extra aandacht te vragen voor de ongeveer 200.000 mensen met autisme in ons land. Het thema van de NVA Autismeweek 2019 is Autisme werkt! Twee werkgevers werden gisteren onderscheiden met de de Autismevriendelijkheidsprijs, omdat zij zich bijzonder inzetten voor de participatie van mensen met autisme.

Buffetrestaurant D’n Heerboer in Uden en Hein van de Water, een zzp’er met een Glas- en Loodbedrijf in Groningen, geloofden in hun medewerker(s) met autisme en boden de ideale omgeving waarin mensen zich goed konden ontwikkelen.

De NVA koos voor het thema Autisme werkt! omdat veel mensen met autisme nog werkloos aan de kant staan. Tijdens deze Autismeweek wil de NVA laten zien dat veel mensen met autisme beschikken over positieve eigenschappen en vaak waardevolle ‘speciale interesses’ hebben: onderwerpen waar zij alles van weten.

Ook wijst de NVA erop dat een divers werknemersbestand een uiting van ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ is en steeds vaker geldt als één van de selectiecriteria voor aanbestedende partijen. Maar werknemers met autisme leveren ook op een andere manier voordeel op: bedrijven waar openlijk gesproken kan worden over beperkingen, kennen een betere werksfeer. Dit heeft minder verzuim door stress en ziekte tot gevolg. Bovendien stimuleert openheid over zaken die niet zo makkelijk gaan alle werknemers om serieus na te denken over hoe zij optimaal kunnen presteren.

Kijk voor meer informatie op www.autisme.nl en www.autismeweek.nl.

 

By |2019-04-03T11:11:15+02:003 april 2019|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok