Logistic Force: “Als je maar eerlijk bent op de cv”

De groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die via Logistic Force aan de slag gaat, is divers. Dimitri van Gool, directeur van onder andere de locatie Breda: “Van WW-gerechtigden en bijstandskandidaten, tot statushouders, gedetineerden en werklozen: we kunnen veel mensen aan een baan helpen. Als je maar eerlijk bent.”

Springplank
Dimitri weet dat zijn bedrijf een springplank is. “Het gaat er ons om dat je gemotiveerd bent. Zeker nu we ruim 150 relaties in deze regio bedienen, behandelen we veel vacatures. Dus de kans dat er een passende baan bij zit voor iemand uit deze doelgroep is groot.” Maar hij realiseert zich dat het van twee kanten moet komen: is iemand gewenst en voelt de kandidaat zich op z’n plek?

Autisme is fijn
Om een idee te geven van de diversiteit van kandidaten, vertelt Dimitri twee verhalen. “We zochten iemand die in een warehouse, zo’n grote blokkendoos met een kleine deur, repeterende schoonmaakwerkzaamheden wilde uitvoeren. We vonden een jongen voor wie de omgeving niet zo van belang is, maar vaste taken en een wekelijks patroon wel en die geconcentreerd de klus kan klaren. Zoals hij het zelf zei: ‘autisme is echt fijn’. We moesten daar om lachen, maar hij sloeg de spijker op z’n kop. Door zijn beperking is hij geknipt voor deze klus.”

Lees het hele interview op onze Voorbeeldenpagina.

By |2019-05-16T09:03:41+02:0016 mei 2019|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok