Weststrate: “Als het lukt, werk je met veel plezier, trots en succes samen”

Een commercieel bedrijf en zorg/dagbesteding zijn twee heel verschillende dingen. Maar ze gaan wel samen, zo ervaart Frank Matthijs van Weststrate, veelzijdig specialist in verpakkingen en alles voor kantoor. “De uitdaging is om er een goede balans in te vinden.”

Experiment
Weststrate heeft al jarenlang twee mensen via Orionis in dienst. “Eén voor zeer eenvoudige administratieve taken en één voor schoonmaak. Ze zijn echt onderdeel van ons bedrijf.” Daarnaast begon men dit voorjaar met een nieuw experiment, waarbij een groepje cliënten van Stichting Philadelphia, die mensen met een beperking ondersteunt, vier dagen per week onder begeleiding bij Weststrate komt werken.

“We hebben een aparte ruimte ingericht waar ze aan de slag gaan met bijvoorbeeld doosjes in elkaar zetten, pakketjes verlijmen of correcties doorvoeren. Het gaat om simpele taken waar regelmaat in zit. Dat hebben ze nodig. Daarnaast proberen we ook afwisseling te bieden voor degenen die dat fijn vinden.”

Begeleider
Met ‘we’ bedoelt Frank aan de ene kant zichzelf en aan de andere kant de begeleider van Stichting Philadelphia. “Ik zorg voor de aanvoer van werk en coördineer samen met de begeleider wat de mensen die dag kunnen doen. De begeleider kan heel goed inschatten wie wat kan. Zo is de een beter in opvouwen en kan de ander beter lijmen.”

Lees het hele interview op onze Voorbeeldenpagina.

By |2020-02-13T14:11:47+02:0013 februari 2020|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok