Werken met mensen met een beperking2017-04-06T17:28:43+02:00

Werken met mensen met een arbeidsbeperking kan uw bedrijf veel opleveren

Steeds meer ondernemers ondervinden de voordelen van het werken met mensen met een beperking. Zij merken bijvoorbeeld dat er een betere werksfeer is en minder ziekteverzuim. Of dat het rendement omhoog gaat doordat medewerkers zich op hun kerntaken kunnen richten. Ook boort u een heel nieuw potentieel aan voor moeilijk vervulbare vacatures.

Lees de verhalen van werkgevers die u voorgingen:

Marco van der Bijl,
vestigingsmanager groothandel Pontmeyer
Lees het verhaal
Download als PDF
José Scholte,
filiaalleidster Opnieuw & Co
Lees het verhaal
Download als PDF
Gé Leurs,
eigenaar hoveniersbedrijf
Lees het verhaal
Download als PDF

Banenafspraak
Door iemand met een beperking aan te nemen voldoet u ook aan de Banenafspraak. In de Banenafspraak hebben werkgevers afgesproken vrijwillig te zorgen voor 100.000 werkplekken voor mensen met een arbeidsbeperking. Om dit te doen heeft de overheid verschillende instrumenten beschikbaar gesteld.

Beschikbare instrumenten voor werkgevers
De instrumenten uit de Banenafspraak zijn grofweg in drie categorieën te verdelen. Er is financiële ondersteuning met een loonkostensubsidie, loondispensatie of mobiliteitsbonus. Ook zijn er praktische ondersteunende middelen zoals begeleiding van de werknemer in de vorm van interne of externe jobcoaching en de vergoeding van aanpassingen of hulpmiddelen die nodig zijn. En als derde zijn er instrumenten die de financiële risico’s voor werkgevers verkleinen. Denk hierbij aan proefplaatsing en een no-riskpolis voor ziekteverzuim.

Gratis advies

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden in uw bedrijf? Maak een afspraak met een van onze aanjagers. Dit zijn adviseurs  die kosteloos bij u langskomen voor een onafhankelijk informatiegesprek.
Stuur een e-mail naar hafkamp@vno-ncwmidden.nl.

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok