“We willen een vaste schakel zijn in de keten naar betaald werk”

2017-11-28T17:20:43+02:00

Bij Restore kringloop geloven ze in kansen, voor spullen en mensen. Met onder meer 2 winkels (Ede en Veenendaal), 5 brengpunten, een magazijn, een fietswerkplaats en een textielsorteerafdeling, bieden zij in Ede en Veenendaal werk aan 28 betaalde krachten, 76 vrijwilligers en 30 leerwerkplaatsen. En, als het aan manager Restore Anna Boon ligt, blijft het daar niet bij. “We willen een vaste schakel zijn in de keten naar betaald werk.”

‘Het is voor mij een raadsel dat niet meer bedrijven mensen met een beperking aannemen’

2017-01-27T12:16:49+02:00

Kringloopbedrijf Opnieuw & Co helpt mensen met een arbeidsbeperking aan eerste stap naar werk. Zo ook bijvoorbeeld Suzanne Nispeling (35). Zij werkt nu bijna drie jaar bij Opnieuw & Co in Ridderkerk en is in 2014 geslaagd voor de MBO 4 opleiding Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening. Het is de bedoeling dat ze binnenkort doorstroomt naar een reguliere baan bij een ander bedrijf.

‘Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd wordt over de doelgroep’

2017-03-27T16:32:45+02:00

Bij Esschert Design nemen ze graag hun aandeel in het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Al jarenlang zijn hier Doorzetters met veel plezier aan het werk. Esschert Design investeert in de verdere ontwikkeling van deze medewerkers door hun opleidingsmogelijkheden aan te bieden. En daarvoor krijgen ze ook een diploma. Voor werkgevers die twijfelen heeft Rob twee tips. "Je moet het gewoon doen en zorg er dan wel gelijk voor dat je goed geïnformeerd wordt over de doelgroep. En wat je dan krijgt zijn goede en loyale werknemers."

‘Kansen geven hoort bij onze bedrijfsfilosofie’

2017-01-27T12:16:49+02:00

Al voordat de Participatiewet in werking trad, kregen mensen met een arbeidsbeperking een kans bij Volvo Buitenweg in Hilversum. Dat begon met een jonge vrouw uit de vriendenkring van eigenaar Willem-Jan van der Burg. Na twee jaar schoonmaken bij het autobedrijf was zij klaar voor een andere betaalde baan. Kansen geven hoort sindsdien bij de bedrijfsfilosofie. Zo werken er jongens uit de doelgroep in de wasstraat. Michael Kalwij is er daar één van. Met goede begeleiding en één taak tegelijk, is hij helemaal in zijn element. En dat heeft ook een positief effect op Michaels collega's en familie.