Maatwerk zorgt voor loyale, betrouwbare werknemers2017-01-27T12:16:58+02:00

Project Description

Maatwerk zorgt voor loyale, betrouwbare werknemers

In Hajé Hotels en Restaurants werken op meerdere plaatsen mensen met een arbeidsbeperking. “Tot grote tevredenheid, zegt Thierry de Jager, Chief Operations Officer. “Je ziet mensen groeien, de nieuwe collega’s maar óók de mensen die hen begeleiden. Het is geweldig teamwork, daar doe je het voor.”

Voor je door het vuur

“Een gunstige fiscale regeling gaf ons de aanleiding om te starten met mensen met een arbeidsbeperking. Dat leek me wel wat. Toen de eerste werknemer daadwerkelijk aan de slag ging, bleek dat de meerwaarde voor je bedrijf op een heel ander gebied ligt. Mensen zijn ongelofelijk blij dat ze een kans krijgen en zetten zich daar optimaal voor in. Het is mooi om mensen te helpen zich te ontwikkelen. En het levert je betrouwbare, loyale werknemers op die lang in de organisatie blijven en voor je door het vuur gaan.”

Op de werkplek coachen

Het was bij Hajé wel even zoeken naar de juiste werkwijze. “Je moet goed kijken wat je nieuwe werknemer nodig heeft. Dat moet in ieder geval een stabiele plek zijn, met niet te veel onverwachte roosterwijzigingen en een goede begeleiding op de werkvloer. Je moet mij bijvoorbeeld niet neerzetten als begeleider, ik bedenk elke keer wat nieuws en vlieg van hot naar her. Maar onze andere medewerkers hebben wel de rust om iemand op de werkplek te coachen. En ze blijken het heel leuk te vinden hun kennis te kunnen overdragen. Je biedt dus niet alleen je nieuwe medewerker een uitdaging, maar ook de bestaande groep.”

Goed voorbereiden

Nieuwe medewerkers krijgen bij Hajé de tijd om te wennen. “Ze moeten het vak leren en daarna snelheid ontwikkelen, dat kan al met al best een paar maanden duren. Maar daarna gaat het perfect. Ik hou ze inmiddels echt niet meer bij in productiesnelheid!” Zou De Jager dit aan andere ondernemers aanraden? “Het is zeker een meerwaarde voor je bedrijf, maar bereid het goed voor. Kijk of er een passende plaats is binnen de organisatie, en neem de tijd voor een sollicitatiegesprek. Vraag door, zodat je ook goede begeleiding kunt organiseren, en dat verschilt echt per individu. Kun je dat maatwerk bieden, dan kan er echt iets moois ontstaan!”

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok