Geloven in je eigen potentieel

Na tien jaar komt op zaterdag 6 mei de Mis(s) Verkiezing weer terug op de buis! In deze twee uur durende liveshow strijden acht vrouwen met een lichamelijke beperking om de titel “Mis(s) 2017.” Zij laten de krachtige en prachtige persoon zien die ze ondanks, of juist dankzij, hun handicap zijn. Dit televisieprogramma gaat over vrouwen die schitteren door geloof in eigen potentieel.

We zien bij deze mensen dat het vaak juist door hun handicap is, dat ze gingen geloven in hun enorme potentie, iets wat iedereen in zich heeft, zolang je durft te dromen. Het zijn mensen die accepteren dat onvolmaaktheden nu eenmaal bij ’t leven horen, wat ze juist in staat stelt om als mens te kunnen bloeien. Ze doen een beroep op een kracht waar mensen ‘zonder beperking’ vaak niet aan toekomen. Hierdoor valt veel te leren van mensen met een handicap – tegelijkertijd hebben zij het hard nodig dat anderen voor hen open staan. Kortom: we kunnen elkaar alleen maar verrijken!

Sinds de eerste Mis(s) Verkiezing 10 jaar geleden is er veel veranderd; de overheid draagt positief bij met de participatiewet – en door bij te sturen op de resultaten hiervan. Maar we zijn er nog niet; er zullen nog veel stappen gemaakt moeten worden. Ik blijf me dan ook volop inzetten om de emancipatie van mensen met een beperking kracht bij te zetten. Naast het creëren van een positief effect op de beeldvorming, wil ik met déze Mis(s) Verkiezing mensen met een handicap stimuleren aan het werk te gaan. Dit doe ik met een ludieke activatie aan het eind van het programma. Ik wil  personen met een beperking en het bedrijfsleven dichter bij elkaar brengen, met als uiteindelijke doel duurzame arbeidsrelaties. Nieuwsgierig? Kijk zaterdag 6 mei om 20:30 uur op SBS6 naar de Mis(s) Verkiezing 2017!

Lucille Werner

By |2017-03-31T12:15:12+02:0031 maart 2017|Columns, Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok