Brochure reikt gemeenschappelijk perspectief aan om social return te laten slagen

Het sturingselement Social return on investment, dat is bedoeld om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen, werkt nog niet optimaal. De nieuwe brochure Perspectief op social return biedt nu tips en randvoorwaarden voor een succesvolle toepassing. brochure_2

Er valt nog veel te verbeteren aan de inzet van Social return on investment. Daarom gingen werkgevers en gemeenten met elkaar in gesprek tijdens de conferentie Perspectief op social return, die De Normaalste Zaak, InterPactum en MVO-Nederland in november 2015 organiseerden.

Inkoopkracht effectief benutten
Het doel van de middag was om te ‘komen tot een gemeenschappelijk perspectief van waaruit concrete problemen kunnen worden besproken en opgelost’. Dit perspectief is samengevat in de brochure ‘Perspectief op social return – inkoopkracht effectief benutten voor een inclusieve arbeidsmarkt’.
Een boekje dat in vogelvlucht de vragen en opbrengsten bevat uit een inspirerende dialoog. Met stapstenen naar social return 3.0, tips voor werkgevers en gemeenten en een wegwijzer om zelf een dialoogsessie met stakeholders te organiseren.

Randvoorwaarden
Om social return beter te laten werken, hebben de deelnemers van de conferentie enkele randvoorwaarden gesteld. Zo vinden zowel de werkgevers als de gemeenten dat de samenwerking proactiever kan en dat er meer bereikt kan worden met creativiteit.

Meer uniformiteit van de eisen en kaders van de verschillende opdrachtgevers is ook een belangrijk verbeterpunt dat ter sprake is gekomen. Evenals eenvoud van het systeem – simpel te begrijpen, gemakkelijk uit te voeren.

Belangstellenden kunnen de publicatie hier downloaden.

By |2017-01-27T12:16:47+02:0012 april 2016|Nieuws|0 reacties

About the Author:

Deze website gebruikt cookies om ons een beeld te geven van het bezoek van deze website. Ok