Werkgevers die mensen met een beperking aan willen nemen, hebben vaak behoefte aan tips en begeleiding. Speciaal voor branches organiseert ‘Op naar de 100.000 banen’ workshops om leden op weg te helpen. Met een concreet stappenplan en gerichte praktijkinformatie kunnen ondernemers aan de slag met de Banenafspraak.

Online is op verschillende plaatsen informatie te vinden, bijvoorbeeld ook in de toolkit op deze website. Maar directeuren, leidinggevenden en HR-medewerkers hebben vaak nog vragen die ze het liefst meteen aan een ervaringsdeskundige willen stellen. In de workshops ontmoeten geïnteresseerde werkgevers elkaar en krijgen ze antwoord op hun vragen van experts op het gebied van de arbeidsmarkt.

Stappenplan
De bijeenkomsten bestaan uit twee delen. Na een korte inleiding wordt tijdens het eerste deel informatie gegeven over de Banenafspraak. Martine Schuijer van het project ‘Op naar de 100.000 banen’ presenteert een concreet stappenplan. Zo wordt samen gekeken naar de achtergrond van de Banenafspraak en de route die werkgevers kunnen doorlopen om kandidaten met een arbeidsbeperking aan te nemen. In het tweede gedeelte wordt gekeken naar de praktijk van alledag. Daarbij gaan werkgevers in gesprek met bemiddelaars uit hun eigen omgeving, van gemeente, UWV of WSP. Het doel hiervan is om vraag en aanbod samen te brengen en te kijken of er bepaalde ‘hobbels’ geïdentificeerd kunnen worden die wellicht ter plekke op te lossen zijn.

Kringloopbedrijven organiseren al bijeenkomsten
Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN) heeft begin dit jaar als eerste een workshop georganiseerd, en met succes. Er volgen daarom nog twee bijeenkomsten over de banenafspraak met als titel ‘Kringloopbedrijven maken er werk van’. Op 31 mei in Ede bij Restore en op 13 juni in Lelystad bij Het Goed. Deze bijeenkomsten starten om 13:30 uur en eindigen om 16:00 uur. Kringloopbedrijven die willen meedoen kunnen contact opnemen met Ronald van den Heerink, r.vdheerik@bkned.nl.

Op maat voor elke branche
Wilt u uw leden ook een voorsprong bieden op dit onderwerp? Op naar de 100.000 banen kan deze workshops voor elke branche op maat organiseren. De praktijkvoorbeelden zijn afgestemd op de branche en als er in de branche bijzondere vragen spelen gaan we daarop in. De workshops zijn voor brancheorganisaties kosteloos, u hoeft alleen te zorgen voor voldoende deelnemers. Meer weten? Neem contact op met Martine Schuijer via schuijer@vnoncw-mkb.nl.